SE APROPIE 1 IANUARIE | Cine poate fi numit responsabil cu protecţia datelor? | Amenzile pot ajunge până la 20 milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri globală a companiei

Pentru a ocupa poziţia de D.P.O persoana din această poziţie cheie, trebuie să fie un specialist în protecţia datelor şi trebuie să rămână independent în activitatea de monitorizare pe care o desfăşoară, chiar dacă este angajat. Ofiţerul de protecţia datelor nu trebuie să aibă un alt rol cheie în prelucrarea datelor personale din companie, pentru a nu fi în incompatibilitate.

Ce va face responsabilul cu protecţia datelor?

Poziţia de D.P.O. în interiorul organizaţiei este de a asigura conformitatea cu prevederile Regulamentului. Responsabilul cu protecţia datelor este răspunzător de tot ce are legătură cu protecţia datelor în cadrul companiei tale.

De exemplu, responsabilul cu protecţia datelor vă informează şi vă sfătuieşte despre obligaţiile care revin companiei în temeiul regulamentului, monitorizează punerea în aplicare a politicilor, de protecţie a datelor, gestionează cererile consumatorilor. În plus, responsabilii cu protecţia datelor acţionează ca persoană de contact pentru autoritatea de supraveghere.

Pentru ce perioada ar trebui numit un responsabil cu protecţia datelor?

Responsabilul cu protecţia datelor ar trebui numit pentru o perioadă de cel puţin un an.

Recomandăm această perioada minimă, întrucât oferă D.P.O-ului ocazia de a înţelege activitatea companiei şi de a aplică prevederile regulamentului asupra acesteia.

Care sunt riscurile la care este expusă afacerea mea?

Atunci când încalci prevederile regulamentului, rişti amenzi foarte mari din partea autorităţii de supraveghere. Amenzile pot ajunge până la 20 milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri globală a companiei dvs. pentru fiecare încălcare!

În plus, datele personale sunt legate de încrederea pe care o au clienţii în afacerea ta. Dacă devine public că nu reuşeşti să respecţi aceste reguli, rezultatul poate fi vătămarea gravă a reputaţiei brand-ului. Un responsabil cu protecţia datelor te poate ajută să identifici şi să reduci riscurile într-un stadiu incipient.

sursa: https://decalex.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*