SEO și SMO

Ce înseamnă SEO și de ce ar trebui cineva să apeleze la un asemenea serviciu?

Putem spune că SEO este ceva adițional adus afacerii tale, adică ceva fără de care, în ani, afacerea ta poate să scârțâie. Trăim în era Google, când oricine caută ceva, apelează la acest motor de căutare. Să presupunem că ai o afacere cu ouă de prepelițe. Fără optimizare probabil, din 100 de oameni care caută aceste cuvinte, 100 vor alege alt producător pentru că tu nu apari pe prima pagină în rezultatele oferite de Google. Deci, lumea ar trebui să apeleze la un consultant SEO pentru a primi un mare plus de vizibilitate, accesări ale site-ului și implicit un plus de clienți și bani.

Se poate face SEO fără o pregătire de specialitate în domenii?

Dacă vreți să fiu superficial o să zic că da. Dacă vreți să vorbesc din punct de vedere al profesionalismului, clar că nu se poate. Dacă ar fi totul așa de ușor, ar face toată lumea și toți ar fi pe prima pagină pe Google și la un moment dat ar intervenii o concurență neloială între nișe. Și nu e vorba că ai nevoie de pregătire multă, ai nevoie de experiență, exact ca și la condus, după 30 de ani de condus ai experiență dar tot timpul mai ai de învățat. Exact așa e și în optimizare, zilnic trebuie să progresezi.

Cât timp alocă pe lună, un webmaster unui site pentru optimizare SEO?

Aici depinde de stadiul proiectului, de cuvintele cheie care trebuie urcate în căutări și de nișa abordată de site. O medie am putea spune că de la 20 de ore la 100 de ore în cazul unui proiect de amploare. Practic, la orice proiect trebuie lucrat cu atenție zilnic. Nu există proiecte la care lucrezi o zi și stai restul lunii.

Care sunt costurile acestui serviciu?

Când vorbim de costuri trebuie să ne gândim în primul rând la piața care ne adresăm. Nu vor fi aceleași costuri pentru un site care își dorește vizibilitate doar pentru România sau un site din Dubai care vrea vizibilitate mondială. Orientativ costurile lunare încep de la 500 de lei și ajung în cazul proiectelor mari la 4500-5000 de lei, în toate cazurile este inclus și SMO.

 

+40 759 146 514  |  Satu Mare, Str. Fragilor nr, 1  |  contact@ptglobal.ro